A jó könyvelő ismérvei

Meg van elégedve a könyvelőjével??

Amennyiben erre a kérdésre magabiztosan azt válaszolja, hogy IGEN, AZ ÉN KÖNYVELŐM MINDEN VELE SZEMBEN TÁMASZTOTT KÖVETELMÉNYEMNEK MEGFELEL, akkor ez a cikk nem Önnek szól, bátran lépjen tovább!

Abban az esetben, ha a válasza, NEM akkor olvasson tovább, rögtön megtudhatja, miről ismeri fel a jó könyvelőt.

Van könyvelője, de nem biztos benne, hogy a megfelelő szakembert választotta? Ebben az esetben is olvasson tovább, nézze meg, miről ismerheti fel a JÓ KÖNYVELŐT!

1.) A jó könyvelő (iroda) mindig szerződést köt, a könyvelési díjról számlát állít ki, és megfelelő felelősségbiztosítással rendelkezik.

2.) A jó könyvelő (iroda) naprakész számviteli programmal rendelkezik, mely megfelelően biztosítja az adatok tárolását, könnyen kinyerhetőek belőle a szükséges adatszolgáltatások.

3.) A jó könyvelő folyamatosan képezi magát.

4.) A jó könyvelő nem csak az adatrögzítő feladatát látja el, hanem igyekszik az adótervezésben is közreműködni, felhívja a cégvezetés figyelmét a legális adóspórolási lehetőségekre.

5.) A jó könyvelő naprakész. Időben jelzi az adófizetési kötelezettséget, határidőben benyújtja a bevallásokat és egyéb adatszolgáltatásokat.

6.) A jó könyvelő (iroda) a könyvelés mellett extrákat is biztosít az ügyfeleinek. Munkatársak vagy együttműködési megállapodások alapján ajánl jogi képviseletet, adótanácsadói segítséget, könyvvizsgálathoz szakembert, segít a szabályzatok elkészítésében, online adózási tudásbázist, ügyfélklubot biztosít.

7.) A jó könyvelő soha nem dolgozik olcsón, de mindig megfizethető!

Amennyiben a felsorolt ismérvek alapján Ön könyvelőjére ismert, gratulálunk, megtalálta a megfelelő partnert vállalkozása számviteli képviseletére!

Amennyiben a fenti ismérvek alapján nem az Ön könyvelőjéről beszéltünk, érdemes átgondolni, mit vár el a könyvelőjétől, esetleg felkeresni más könyvelőt (irodát), és az Ön igényeinek megfelelőt választani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük